FORGOT YOUR DETAILS?

“COACHING IS DE OPPORTUNITEIT
OM JE LEVEN VAN GOED NAAR
GEWELDIG TE HELPEN“

GEEF EEN NIEUWE IMPULS AAN JE
PERSOONLIJKE ONTWIKKELINGSPROCES

‘Gisteren was ik slim en wilde ik de wereld veranderen. Vandaag ben ik wijs en verander ik mijzelf’. Het is een schitterende quote van Jalal ad-Din Rumi, een Perzische filosoof, en soefi-mysticus uit de dertiende eeuw die perfect bij het principe van coaching past.

Want misschien ben je op dit moment wel heel succesvol en heb je toch vragen. Is dit wel juist? Klopt dit wel? Heb ik nog andere mogelijkheden? Hoe breng ik meer balans tussen mijn leven en werk?

Op bepaalde momenten in je leven kun je geconfronteerd worden met vragen of verantwoordelijkheden waar je niet direct raad mee weet. Misschien merk je dat je telkens vast loopt in bepaalde situaties maar weet je niet hoe je die patronen kunt veranderen. Of misschien heb je behoefte aan inzicht en reflectie. Of wil je ervaringen en vragen kunnen bespreken met iemand die niet verbonden is aan je persoonlijke of werksituatie.

Coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding waarbij we ervan uitgaan dat elk mens over een ongekend potentieel beschikt. Zowel op persoonlijk als professioneel vlak leer je je potentieel ontdekken. Je leert antwoorden op je vragen te formuleren en je krijgt inzichten bij het maken van keuzes of doorbreken van patronen. De verantwoordelijkheid die je als coachee neemt om je succes te realiseren ligt bij jezelf. De coach is een middel om patronen te doorbreken of nieuwe gewoontes mogelijk te maken. Je bent niet afhankelijk van je coach. De coach ondersteunt je tot je weer voldoende antwoorden hebt of meer zelfvertrouwen hebt om de andere antwoorden alleen te kunnen vinden.

Een goede coach beschikt over een geheel van methodieken die je in dit proces ondersteunen. De coach luistert écht en maakt tijd om vragen te stellen die niemand ooit stelde en die leiden tot onverwachte antwoorden. De ontmoetingen met de coach zetten je in beweging en geven een nieuwe impuls aan je ontwikkelingsproces. Samen met je coach bepaal je wanneer, waar en hoe lang je elkaar ziet.

Het team van Ithaka bestaat uit gecertificeerde coaches die als basis een uitgebreid opleidingstraject gevolgd hebben bij The Coaching Square, erkend door de International Coaching Federation. Elk van hen heeft nog bijkomende specialisaties.

Denk je dat coaching ook jou kan stimuleren om meer succes te hebben?
Neem gerust contact met ons op en we beantwoorden al je vragen vrijblijvend.

MAAK VRIJBLIJVEND KENNIS

TOP